Maak kennis met Dirk-Jan van Rebel Opleiding en Advies

“Ik voel het als mijn verantwoordelijkheid om de klant oprecht en goed te helpen.” Dirk-Jan Rebel heeft zijn passie gevonden in het ondernemerschap én het helpen van andere ondernemers. Hij woont samen met zijn vrouw en dochter in Woudenberg. Thuis kan Dirk-Jan ontspannen op de piano. “Ik ben fervent pianist, dit vind ik super om te doen! Ook ga ik graag een stukje hardlopen en doe ik leuke dingen met mijn gezin. Thuis genieten is voor mij belangrijk om een goede balans te houden.”

Eigen ondernemer
“Ik kom zelf uit de praktijk, de technische wereld. Al gauw merkte ik dat mijn leukste bezigheid het contact met de mensen zelf was, dit ging mij gemakkelijk af. Op een gegeven moment ging ik niet meer naar de klanten toe om technische problemen op te lossen, maar hield ik mij steeds meer bezig met het relatiebeheer. Ik volgde een communicatietraining en leerde inzicht te krijgen in de verschillende persoonstypen en bijbehorende karaktereigenschappen. In 2014 begon mijn vader ook met het geven van communicatietrainingen. Vanuit mijn interesse en enthousiasme ging ik hier in mee. Dit vond ik super interessant, en daarom heb ik januari 2015 de stap gemaakt naar het ondernemerschap.”

Passie voor ondernemerschap
“Samen met mijn vader werk ik onder dezelfde naam, maar ik heb mijn eigen bedrijf.” Een belangrijk punt voor Dirk-Jan. “Ik werk voornamelijk met ondernemers, daarom vind ik het een voorwaarde dat ik zelf ook ondernemer ben. Zo kan ik mij goed inleven, ik maak hetzelfde mee als mijn klanten. De opstartfase van mijn onderneming is nu achter de rug en wanneer ik terugkijk, zie ik verschillende niveaus waar je doorheen groeit als ondernemer. Al deze ervaringen helpen mij een beter beeld te krijgen bij de problematiek van andere ondernemers.” Dat Dirk-Jan zijn passie heeft gevonden in zijn werk, blijkt in zijn hele doen en laten. “Ik krijg er energie van om andere mensen te helpen met hun persoonlijke groei. Dat is mijn drijfveer.”

Ondernemers helpen
“Op dit moment heb ik mij al twee maanden lang opgesloten om een nieuwe training te schrijven. Hiervoor doe ik onderzoek, lees ik veel literatuur en ik ga in gesprek met de ondernemers zelf. Daarnaast houd ik intakes voor de Rebel Academy, hier haal ik ook voeding voor de nieuwe training uit. Een mooie manier om zo dicht mogelijk bij de ondernemer te staan en ze verder te helpen.” De Academy is ook hetgeen waar Dirk-Jan heel trots op is. “Hier heb ik het afgelopen half jaar aan gewerkt en ik krijg telkens weer positieve reacties.”

Persoonlijke groei
Wat is nu het leukste om te doen? “Ik vind het fantastisch wanneer ik mensen een volgende stap zie maken! Dit kan tijdens een training, een seminar of één-op-één coaching zijn. Mijn missie is ondernemers persoonlijk te helpen groeien. Ik werk met heel veel verschillende mensen en het mooie aan mijn werk is dat ik ze op heel diep niveau leer kennen. Wanneer ik iemand ontmoet en we hebben de klik, dan zitten we binnen vijf minuten op diep niveau. Zakelijk als ook persoonlijk. Zeker bij de kleinere ondernemers werk je al heel gauw op persoonlijk niveau wanneer je het over hun missie en doelstellingen hebt. Op deze manier met mensen in gesprek gaan, vind ik fantastisch!”

Persoonlijke aandacht
Uit de intakegesprekken met zijn klanten volgen ook mooie complimenten: “Rebel is persoonlijk betrokken bij de ondernemer. Ze geven ons vertrouwen, zijn laagdrempelig en hebben een realistische kijk op ondernemen.” Dirk-Jan vult aan: “Daar ligt ook echt onze kracht. Vanuit ons enthousiasme zoeken we aansluiting en we zijn heel praktisch. We proberen altijd een goede relatie met onze klanten op te bouwen, klanten zíjn bij ons relaties. Persoonlijke aandacht geeft meerwaarde. Ik ben ook heel eerlijk, we stoppen bijvoorbeeld met coachen wanneer wij denken dat het niet meer nodig is. Dat maakt ons al onderneming zo uniek.”
Benieuwd hoe wij jou als ondernemer kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact op!