Time Management past als een perfecte onderbroek

Time Management

Onlangs heb ik een training Time Management gevolgd bij Rebel Opleiding en Advies. Eerlijk gezegd dacht ik het niet nodig te hebben. Ik meende in mijn studie voldoende te hebben geleerd om goed en effectief met mijn tijd om te gaan. Maar tijdens het gesprek met de mannen van Rebel trof het mij wel hoe pijnlijk de werkelijkheid is. Er komt zo veel op je af en er blijft zo veel liggen. De mensen van Rebel hadden het over ‘je hoofd leeg maken’. Kan dat dan? Dat bestaat toch niet voor een ondernemer? Tijd om na te denken over hoe je verder gaat ondernemen. Allemaal te mooi om waar te zijn, dacht ik. Maar de training Time Management, of liever tijdsbeheer, heeft mijn ogen geopend.

Het was niet eenvoudig om alles te implementeren in mijn dagelijkse gang van zaken. En ik voel regelmatig de neiging om weer terug te vallen in mijn oude patroon. Daarom heb ik Rebel gevraagd om eens langs te komen om te zien hoe ik het kan vast houden. Dit heeft mij goed gedaan. Het systeem van alles direct een bestemming geven en niet even laten liggen. Zo veel handige tips en trucs om mijn tijd beter te beheren. Niet meer dat gevoel van: o nee dat moet ook nog. Maar nu is het: eerst dat doen dan heb ik dat alvast gehad.
Het zijn niet alleen maar tips die gegeven worden maar het gaat er om dat time management in je denken gaat zitten. Ik krijg energie van dingen die ik gedaan heb en niet van de dingen die niet af zijn.

Inmiddels is onderbroekenstore.nl gegroeid en heb ik ook een website overgenomen in sokken feetthis.com. Dankzij de training Time Management bij Rebel Opleiding en Advies heb ik TIJD om te ondernemen, heerlijk. Tegen iedere ondernemer zeg ik: trek er twee dagdelen voor uit om deze training te volgen. De mensen van Rebel staan met twee benen op de grond en begrijpen waar het over loopt. En wat helemaal super is: zij kunnen je ook begeleiden bij het in passen in je leven. Laat ze gewoon een paar keer een uurtje komen om de boel op te frissen.

Voor mij was de training als een goed passende onderbroek: Met een goed passende onderbroek voel je je zeker en goed terwijl (bijna) niemand het ziet. Is het een slecht model of verkeerde maat dan voel je je diep ongelukkig en lijkt wel of iedereen het ziet. Daarom: Time Management is net zo belangrijk als een goede onderbroek of een passende sok.

 

Jasper van der Linden van Onderbroekenstore.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *