Ondernemen in crisistijd

Op dit moment beheerst het coronavirus de wereld. Veel ondernemers worden hier hard door geraakt. We kunnen deze situatie niet (alleen) veranderen, maar kunnen we er anders mee omgaan?

Wat kun jij als ondernemer doen wanneer het land ‘op slot’ dreigt te gaan. Ik dit artikel geef ik je 4 tips.

Bedenk een alternatieve manier

Wanneer de normale manier van werken niet meer mogelijk is omdat je geen fysiek contact kan hebben met mensen. Dan is het tijd om na te denken over een alternatieve manier van werken.

Veel mensen die normaal gesproken op kantoren werken zitten nu thuis te werken.
Wij kunnen zelf geen trainingen meer geven omdat alle gelegenheden op slot zijn.

Op het moment van schrijven draait er een online training. Dezelfde training, dezelfde mensen, maar dan online. Scheelt ook weer uitstoot van het heen en weer reizen ?

Of het ideaal is? We moeten er vooral aan wennen. En dat is precies wat wij, mensen, moeilijk vinden. Verandering. Dat vinden we erg lastig, en we houden graag vast aan onze gewone manier van werken. Dat scheelt ook veel energie. Je hoeft hierdoor niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden. Maar nu word je dus gedwongen om eens anders naar jouw werk te kijken.

Welke alternatieve manier kun jij bedenken om toch te ondernemen.
Het helpt misschien om even niet aan het werk zelf te denken. Er zijn zoveel dingen meer die je als ondernemer kunt doen. Je weet wel; die dingen waar je normaal nooit aan toe komt…

(Artikel gaat verder onder de afbeelding)

Neem rust

Er heerst veel angst rond het hele virus. Wat is het precies. Hoe hard gaat het. Hoe lang gaat het duren. Hoeveel impact heeft het op mij en mijn onderneming.
Allemaal vragen die gevoed zijn door angst. En dat is logisch. Het helpt je alleen niet verder.

Probeer zoveel mogelijk rust te nemen. En dan bedoel ik niet in bed blijven liggen ?
Wanneer je in (lichte)paniek bent kun je namelijk niet goed nadenken. Vanuit rust kun je objectiever zijn, en ben je dus beter in staat om eventueel nieuwe manieren te bedenken voor je business.

Neem de tijd om pen en papier te pakken en je gedachten op papier te zetten. Neem tijd om je plan nog eens door te nemen en aan te scherpen. Nu heb je daar tijd voor. Geloof me. Als je straks weer aan het werk kunt, dan zul je druk genoeg zijn.

Netwerken

In deze tijd word iedereen geraakt. Bijna elke ondernemer heeft hiermee te maken, en er zitten veel ondernemers met hun handen in het haar. En dat is de perfecte mogelijkheid om credits te scoren.

Bel je collega ondernemer even op en vraag hoe het gaat. Ga skypen met andere ondernemers. Wie weet wat voor goede ideeën eruit komen. Je moet ze alleen wel opzoeken en het contact aangaan.

Wellicht kun je iemand helpen. Hoe gaaf is dat. Juist dit is de tijd om je netwerk te versterken. En kun je niet de deur uit? Je kan altijd skypen, facetimen of iets dergelijks.

Ontwikkel

Tot mijn verrassing kwamen er een aantal potentiële klanten naar ons toe met het idee dat dit juist de tijd was om aan je ontwikkeling te werken als ondernemer. Dat zijn mensen met een goede instelling. Proactief! Zorg dat je deze tijd goed benut om het beste eruit te halen.

Volg online trainingen, lees boeken of maak een afspraak met ons. Dit zijn juist tijden om jouw ontwikkeling een boost te geven. Want geef toe; je bent er normaal gesproken toch te druk voor?
Wanneer ga je er wel tijd voor geven.

Als jouw bedrijf groeit is dat mooi. Maar als jij zelf niet ontwikkelt dan groeit jouw bedrijf je straks boven de ‘pet’. En dat wil je niet meemaken. Je wil niet meemaken dat je de grip verliest en de controle je ontglipt.

Neem bijvoorbeeld structuur. Stel je voor dat je altijd erg druk bent, en moeite hebt om overzicht te houden in al de taken die je moet doen. deze tijd kun je prima benutten om bijvoorbeeld te investeren in een cursus time management

Benut deze tijd optimaal en werk aan de ontwikkeling van jou als ondernemer.

 

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen?
Vul het contactformulier vrijblijvend in, en we plannen een (bel)afspraak in. Gratis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *