cursus time management

Time management voor thuiswerkers

Tijdens het coronavirus ligt er veel overhoop. Maatregelen treffen iedereen, en zorgen voor veel onrust. Toch zijn er veel bedrijven die drukker zijn dan anders. Nieuwe methoden van werken moeten worden bedacht, concreet gemaakt worden en ingevoerd worden.

En dan zitten er nog veel mensen thuis. Voor deze mensen kan het lastig zijn om focus te houden. Hier 3 belangrijke tips voor time management. Home edition. ?

Structuur

Wat net als op je werk belangrijk is, is dat je structuur creëert. Werk in vast blokken, en houd je aan de tijden. De thuiswerkende kinderen krijgen van school ook hun bloktijden doorgegeven. Dit is natuurlijk niet voor niets. Dit is ervoor om productief te kunnen zijn.

Maak voor jezelf een weekagenda waarin je jouw bloktijden aangeeft.

Omdat je thuiswerkt is het belangrijk dat je dit met het gezin deelt zodat iedereen weet wanneer jij aan het werk bent en focus nodig hebt. Wellicht kun je ongeveer dezelfde tijden gebruiken als je kinderen die aan hun schoolwerk bezig zijn. Wanneer je deze structuur volhoudt, dan houd je het beter volhouden wanneer deze crisis nog even gaat duren.

Takenlijst

Niets nieuws onder de zon denk je misschien. Maar toch is het even anders dan normaal. Zorg dat je een takenlijst maakt voor een hele dag. En niet alleen wat je voor je werk te doen hebt, maar vooral ook wat je ‘thuistaken’ zijn. Maak desnoods 2 aparte kolommen op je lijstje, en streep het af.

Je ‘thuistaken’ op je lijstje zetten is voor thuiswerkers erg belangrijk. Omdat je thuis bent, loop je namelijk het gevaar om tussendoor even het zadel van je dochter omhoog te zetten. Of de klep van de zandbak te repareren. Of ow ja, nu je toch thuis bent, kun je direct even nog wat schilderijen ophangen. En vergeet die rookmelders niet die al 3 jaar in de kast liggen. ?

Je begrijpt de boodschap. Alles zal door elkaar lopen wanneer je de taken niet duidelijk scheidt. Maak dus 2 aparte lijstjes (werk en thuis) om het overzicht te houden.

Focus

Soms wil je even niet gestoord worden. Even rustig focussen op je taken en productief zijn. Maar ja. Je bent niet de enige thuis. Richt een aparte werkruimte in om je goed te kunnen focussen. Bijvoorbeeld een tafel op je slaapkamer of op de zolder. Of… verzin zelf maar. We moeten allemaal creatief zijn ?

Maar een aparte ruimte is niet altijd helemaal de oplossing. Wat het volgende kun je natuurlijk wel inbeelden. Pap! Kom even. Ik begrijp mijn huiswerk niet. Kunt u het uitleggen?
Mama! Waar bent u. we zijn klaar met ons huiswerk!

Gestoord worden is enorm irritant als je lekker bezig bent. En dit zijn geen collega’s waartegen je kunt zeggen dat je druk bent. Kinderen blijven terug komen (in sommige gevallen dan) en daarbij wil je niet te bot overkomen.

Weg focus…

Spreek daarom met elkaar een seintje af wanneer je wel en niet gestoord mag worden.

Heb je kleuters tuis? Laat hen een STOP bord voor je maken. En zet het bij de deur van je werkkamer neer wanneer je niet gestoord kan worden. Of een fietslampje aan de deurkruk of aan je laptop geplakt.

Het maak niet uit wat, maar zorg ervoor dat duidelijk is wanneer je wel en niet bereikbaar bent.

Ben je het thuiswerken helemaal zat? Plak het stopbord op je trui. ?

Time management cursus

Wanneer je toe bent aan een gestructureerde werkmethode, dan kan een cursus time management je enorm helpen.

Kijk wat de mogelijkheden zijn, en neem contact op.
Ook online is een cursus geven mogelijk.
Neem contact op om te kijken wat voor jou mogelijk is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *